Рецепта за локумки
Необходими продукти:
300 гр. кисело мляко
300 гр. свинска мас
1 ч. л. сода бикарбонат
1 щипка сол
Брашно колкото поеме
5 бр. кутии локум (цветен)
За поръсване:
Пудра захар
Ванилия
Начин на приготвяне:
Разтопяваме маста. Погасяваме содата с киселото мляко да шупне. Прибавяме охладената мас и солта към киселото мляко и разбъркваме.
Добавяме брашно на порции, докато получим нелепкаво меко тесто. Оформянето става като разточим малка топка на тънко изрежем кръг с помощта на чиния. Кръгът режем на 8 триъгълника.
В основата на всеки триъгълник поставяме парче локум. Навиваме на кифличка и я поставяме в тава без мазнина със завършека (връзката) отдолу. Печем в предварително загрята фурна отдолу и отгоре на 180 градуса докато порозовеят.
Прибираме локумките в табла и поръсваме докато са топли с пудра захар и ванилия.
Да ви е сладко!
Очаквайте още изпитани рецепти на Надежда Сотирова в GLAS.bg
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква