
Необходими продукти:
- аспержи - 1 връзка, 500 г Зелени
- пармезан - 50 г настърган
- чесън - 2 скилидки
- зехтин - 5 с.л. трюфелов, екстра върджин (сорт Alberquino)
- сол - 2 щипки
- пъдпъдъчи яйца - 10 бр. сварени
Начин на приготвяне:
- Измийте зелените аспержи под течаща вода и хубаво ги подсушете с кухненска хартия.
- Отчупете твърдата и жилава част в основата и нарежете на фини ленти по цялата дължина на стъблото.
- Това става най-лесно и бързо с обикновена белачка за зеленчуци.
- Препоръчително е и аспержите да са по-дебели.
- След като талиателите са готови, загрейте трюфеловия зехтин на силен огън и сложете лентите от аспержи.
- Добавете две щипки сол и фино настърганите скилидки чесън.
- Гответе около 5 минути, не повече - трябва аспержите да останат леко хрупкави.
- Прехвърлете в чинии, сложете пъдпъдъчите яйчица отгоре и поръсете обилно с пармезан.
- Поднесете талиатели от аспержи с пъдпъдъчи яйца топли.
По идея на: Yordanka Kovacheva, Gotvach.bg
Изпрати на приятел:
Още от категорията

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе
22.04.25 05:21
5404

Вкусни морковени мъфини без захар
22.04.25 05:21
1512

Рецепти за неделния ден: От закуска до вечеря
22.04.25 05:21
3506