Необходими продукти:
- аспержи - 1 връзка, 500 г Зелени
- пармезан - 50 г настърган
- чесън - 2 скилидки
- зехтин - 5 с.л. трюфелов, екстра върджин (сорт Alberquino)
- сол - 2 щипки
- пъдпъдъчи яйца - 10 бр. сварени
Начин на приготвяне:
- Измийте зелените аспержи под течаща вода и хубаво ги подсушете с кухненска хартия.
- Отчупете твърдата и жилава част в основата и нарежете на фини ленти по цялата дължина на стъблото.
- Това става най-лесно и бързо с обикновена белачка за зеленчуци.
- Препоръчително е и аспержите да са по-дебели.
- След като талиателите са готови, загрейте трюфеловия зехтин на силен огън и сложете лентите от аспержи.
- Добавете две щипки сол и фино настърганите скилидки чесън.
- Гответе около 5 минути, не повече - трябва аспержите да останат леко хрупкави.
- Прехвърлете в чинии, сложете пъдпъдъчите яйчица отгоре и поръсете обилно с пармезан.
- Поднесете талиатели от аспержи с пъдпъдъчи яйца топли.
По идея на: Yordanka Kovacheva, Gotvach.bg
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
22.11.24 10:50
482
Православната църква почита днес Свети Мартин
22.11.24 10:50
1336
Рецепта за вкусни сладки с ябълки и канела
22.11.24 10:50
13891