Необходими продукти:

  • аспержи - 1 връзка, 500 г Зелени
  • пармезан - 50 г настърган
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 5 с.л. трюфелов, екстра върджин (сорт Alberquino)
  • сол - 2 щипки
  • пъдпъдъчи яйца - 10 бр. сварени

 Начин на приготвяне:

  1. Измийте зелените аспержи под течаща вода и хубаво ги подсушете с кухненска хартия.
  2. Отчупете твърдата и жилава част в основата и нарежете на фини ленти по цялата дължина на стъблото.
  3. Това става най-лесно и бързо с обикновена белачка за зеленчуци.
  4. Препоръчително е и аспержите да са по-дебели.
  5. След като талиателите са готови, загрейте трюфеловия зехтин на силен огън и сложете лентите от аспержи.
  6. Добавете две щипки сол и фино настърганите скилидки чесън.
  7. Гответе около 5 минути, не повече - трябва аспержите да останат леко хрупкави.
  8. Прехвърлете в чинии, сложете пъдпъдъчите яйчица отгоре и поръсете обилно с пармезан.
  9. Поднесете талиатели от аспержи с пъдпъдъчи яйца топли.

 

По идея на: Yordanka Kovacheva, Gotvach.bg