Продукти:
- 4 бр. пилешки гърди (без кожа)
- 1 с.л. соев сос
- 2 с.л. царевично нишесте
- 1 голямо яйце от свободно отглеждани кокошки
- 2 с.л. растително олио
- 2 малки червени люти чушки
- 1 зелена чушка
- 1 червена чушка
- 2 тъмнозелени тиквички
За соса:
- 300 мл пилешки бульон
- 2 с.л. соев сос
- 4 с.л. оризов оцет
- 2 с.л. доматено пюре
- 1 с.л. захар
- 2 ч.л. царевично брашно
Начин на приготвяне:
- Нарежете пилешкото месо на парчета и ги сложете в купа. Добавете соевия сос и разбъркайте. Оставете настрани за няколко минути. В дълбока чиния разбийте яйцето и добавете царевичното нишесте. Разбъркайте до хомогенност.
- Отстранете дръжките и семките на чушките и ги нарежете на лентички. Отстранете дръжките на лютите чушки и ги нарежете на много ситно.
- Измийте и подсушете тиквичките. Отстранете краищата им и ги нарежете на дълги резени без да ги белите. Сварете ги на пара за 2-3 минути.
- В купа смесете всички съставки за соса без царевичното нишесте и разбъркайте до хомогенност.
- Загрейте олиото в тиган уок. Потопете парчетата пилешко в сместа от яйце и царевично нишесте. Запържете ги от всички страни, до тъмнозлатисто, за около 4-5 минути. Извадете го върху кухненска хартия.
- Запържете чушките и лютите чушки в тигана за 3-4 минути. Добавете сместа за соса и гответе 5 минути. Разтворете царевичното нишесте с малко студена вода до гладкост и добавете и него в тигана. Гответе докато сосът се сгъсти.
- Върнете пилешкото в тигана и разбъркайте, за да се оваля добре в соса. Гответе 2-3 минути.
- Сервирайте пикантното пилешко с чушки и сос, гарнирано с тиквички на пара.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш
26.12.24 23:06
19460
Здравословна рецепта: Бананови бисквити без захар
26.12.24 23:06
13798
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
26.12.24 23:06
830