Необходими продукти:
- Овесени ядки фини – 2 ч.ч
- Ябълки – 3 бр.
- Мед – 5 с.л
- Канела – 2 ч.л
- Кисело мляко – 200 гр.
- Бакпулвер – 1 ч.л.
- Яйца – 3 бр.
- Масло – 50 гр. + 1 с.л за намазване на тавата
- Брашно – за набрашняване на тавата
- Орехи ядки – 100 гр.
Начин на приготвяне:
- Размекваме меда. Нужни са ни 5 с.л мед.
- Смиламе орехите с машинка за мелене на ядки.
- Отмерваме 2 ч.ч овесени ядки и ги слагаме в блендер да се смелят ситно.
- Добавяме маслото, яйцата, киселото мляко, бакпулвера, канелата. После слагаме и меда. Всичко смесваме в блендера до еднородна смес.
- Нарязваме ябълките, предварително обелени на малки кубченца – 2 и 1/2 ябълки.
- Намазваме с масло тава и набрашняваме.
- Изсипваме кашата. Отгоре разпределяме нарязана и обелена на кубченца 1/2 ябълка.
- Поръсваме с орехите.
- Печем в загрята на 180 гр. фурна до суха клечка.
- Като стане готов сладкишът, режем на триъгълници и поднасяме.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш
23.12.24 09:20
15778
Здравословна рецепта: Бананови бисквити без захар
23.12.24 09:20
13733
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
23.12.24 09:20
798
Акценти
Километрични опашки към хижа Здравец
23.12.24 09:20
28399
Почина бившият играч на ЦСКА Мартин Дечев
23.12.24 09:20
19159