Необходими продукти:
- Овесени ядки фини – 2 ч.ч
- Ябълки – 3 бр.
- Мед – 5 с.л
- Канела – 2 ч.л
- Кисело мляко – 200 гр.
- Бакпулвер – 1 ч.л.
- Яйца – 3 бр.
- Масло – 50 гр. + 1 с.л за намазване на тавата
- Брашно – за набрашняване на тавата
- Орехи ядки – 100 гр.
Начин на приготвяне:
- Размекваме меда. Нужни са ни 5 с.л мед.
- Смиламе орехите с машинка за мелене на ядки.
- Отмерваме 2 ч.ч овесени ядки и ги слагаме в блендер да се смелят ситно.
- Добавяме маслото, яйцата, киселото мляко, бакпулвера, канелата. После слагаме и меда. Всичко смесваме в блендера до еднородна смес.
- Нарязваме ябълките, предварително обелени на малки кубченца – 2 и 1/2 ябълки.
- Намазваме с масло тава и набрашняваме.
- Изсипваме кашата. Отгоре разпределяме нарязана и обелена на кубченца 1/2 ябълка.
- Поръсваме с орехите.
- Печем в загрята на 180 гр. фурна до суха клечка.
- Като стане готов сладкишът, режем на триъгълници и поднасяме.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Вкусен десерт с райска ябълка и маскарпоне
13.01.25 01:03
135
Как да си направим класически мекици
13.01.25 01:03
43338
За Нова година: рецепта за истински немски щолен
13.01.25 01:03
20481
Акценти
БСП ще участва в правителство с ГЕРБ и ИТН
13.01.25 01:03
1046
Катастрофа край Наречен, движението е блокирано
13.01.25 01:03
5335
Темите на Traffic News
10 години след екзекуцията на Митьо Лудия – виновни няма
13.01.25 01:03
27890