Необходими продукти:

  • Овесени ядки фини – 2 ч.ч
  • Ябълки – 3 бр.
  • Мед – 5 с.л
  • Канела – 2 ч.л
  • Кисело мляко – 200 гр.
  • Бакпулвер – 1 ч.л.
  • Яйца – 3 бр.
  • Масло – 50 гр. + 1 с.л за намазване на тавата
  • Брашно – за набрашняване на тавата
  • Орехи ядки – 100 гр.

Начин на приготвяне:

  1. Размекваме меда. Нужни са ни 5 с.л мед.
  2. Смиламе орехите с машинка за мелене на ядки.
  3. Отмерваме 2 ч.ч овесени ядки и ги слагаме в блендер да се смелят ситно.
  4. Добавяме маслото, яйцата, киселото мляко, бакпулвера, канелата. После слагаме и меда. Всичко смесваме в блендера до еднородна смес.
  5. Нарязваме ябълките, предварително обелени на малки кубченца – 2 и 1/2 ябълки.
  6. Намазваме с масло тава и набрашняваме.
  7. Изсипваме кашата. Отгоре разпределяме нарязана и обелена на кубченца 1/2 ябълка.
  8. Поръсваме с орехите.
  9. Печем в загрята на 180 гр. фурна до суха клечка.
  10. Като стане готов сладкишът, режем на триъгълници и поднасяме.