Продукти:
- 4 големи яйца от свободно отглеждани кокошки
- 1 скилидка чесън
- 1/2 глава лук
- 50 г наденица чоризо
- 2 консерви нарязани домати
- 4 бр. печени чушки
- 400 г нахут от консерва
- 100 мл сусамово олио
- сол
- лимонов сок
- 1 с.л. паста хариса
- 2 филии хляб с квас
Начин на приготвяне:
- Загрейте 2-3 с.л. олио в голям тиган с двойно дъно и огнеупорнад ръжка. В него запържете нарязаните на ситно лук и чесън заедно с щипка сол, докато омекнат.
- Нарежете наденицата чоризо на малки кубчета и запържете и тях, на по-силен огън.
- Добавете нарязаните домати от консерва, както и нарязаните на едро печени чушки. Разбъркайте и оставете соса да къкри 15 минути.
- Оформете 4 гнезда в соса и във всяко чукнете по 1 яйце. Пържете 2 минути. След това поставете тигана в предварително загрята фурна на 200 градуса под грила за още 1 минута. След изваждане поръсете шакшуката със сол и финон астъргана лимонова кора.
- Отрежете две дебели филии хляб и ги запечете в добре загрят грил-тиган, от двете страни.
- За хумуса сложете в блендер прецедения нахут от консерва, сусамовото олио, пастата хариса и лимоновия сок. Добавете сол и пасирайте до гладкост.
- Намажете препечените филии хляб с хумус и поднесете с топлата шакшука с чоризо.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш
26.12.24 22:37
19458
Здравословна рецепта: Бананови бисквити без захар
26.12.24 22:37
13798
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
26.12.24 22:37
830