Необходими продукти:
- чушки - 100 бр.
- оцет - 1 ч.ч.
- олио - 1 ч.ч.
- захар - 1 ч.ч.
- мед - 1 ч.ч.
- сол
Начин на приготвяне:
Подправките се сместват. Така получената марината не се вари. С нея се заливат в подходящ съд, предварително опечените и обелени чушки. Залетите чушки престояват така 2 часа.
Нареждат се в буркани с върховете нагоре, разпределя им се маринатата и се запечатват.
Стерилизират се 5 минути.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Виж всички
Рецепта за Коледна капама
24.12.25 23:15
2327
Рецепта за содена питка за Бъдни вечер
23.12.25 23:16
4293
Рецепта за боб с гъби в гювеч за Бъдни вечер
22.12.25 23:15
1591
Акценти
Виж всички
Напусна ни пловдивският художник Любен Хранов
25.12.25 11:40
21642
Има задържани за стрелбата в казино в Хаджидимово
25.12.25 18:20
1042
Пазарджишкото село Гелеменово е наводнено от скъсана дига
25.12.25 20:25
7473