Кайма, сос бешамел и макаронени изделия са всичко, от което се нуждаете за това вкусно ястие. Днешното ни предложение за рецепта е за една различна мусака, която със сигурност ще ви стане любима.
Необходими съставки:
350 грама телешка кайма
150 грама смляно свинско месо
400 грама макаронени изделия
400 грама доматено пюре
1 глава лук
1 супена лъжица доматен концентрат
сол пипер
пармезан
За сос бешамел:
60 грама масло
60 грама брашно
700 мл мляко
индийско орехче
сол пипер
Начин на приготвяне:
1. Оставете макароните да заврят и ги махнете от котлона 1-2 минути, преди да омекнат напълно.
2. Запържете нарязания лук и добавете каймата, след това добавете сол и черен пипер. След десет минути добавете доматения концентрат и доматеното пюре и гответе още 20 минути.
3. Разтопете маслото в купа, добавете брашното и запържете за кратко. След това добавете топлото мляко, като разбърквате с бъркалка, добавете сол, черен пипер и индийско орехче и оставете да се охлади.
4. Намажете съд за печене с масло и подредете ред макарони, добавете каймата, след това няколко супени лъжици сос бешамел и повторете процедурата, като завършите с макароните. Отгоре се залива със сос бешамел и се поръсва с пармезан.
5. Печете на 200 ° C за около 30 минути и оставете да се охлади за 15 минути преди сервиране.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква