В навечетието на Никулден ви предлагаме тази лесна и вкусна рецепта, с която да блеснете пред семейството и приятелите си!

Необходими продукти:

шаран - 1 средно голям

лук - 2 бр. глави

орехи - 1 ч.ч.

моркови - 1 бр.

доматен сок

олио

сол

черен пипер

червен пипер - 1 с.л.

 

Начин на приготвяне:

Лукът се запържва (до златисто)и към него се прибавя ситно нарязаният морков.

След като се запържат двете съставки, се прибавят орехите и 1 ч.ч доматен сок, прибавят се черен и червен пипер, оставя се да покъкри за около 20 мин и се бърка , докато се сгъсти.

Шаранът се посолява отвън и отвътре и се оставя да се изцеди. След това го напълнете с вече готовата плънка и зашийте.

В намазнена тава поставете пълнения шаран и го сложете да се пече в фурна за около 1 час.

След това прибавете доматения сок /около 2 консерви от 500 мл/, добавете олио и печете до получаване на гъст сос.

Преди да го извадите, посолете, ако е нужно.

Пълненият шаран с орехи и лук е готов.

Бон апети!