
В навечетието на Никулден ви предлагаме тази лесна и вкусна рецепта, с която да блеснете пред семейството и приятелите си!
Необходими продукти:
шаран - 1 средно голям
лук - 2 бр. глави
орехи - 1 ч.ч.
моркови - 1 бр.
доматен сок
олио
сол
черен пипер
червен пипер - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Лукът се запържва (до златисто)и към него се прибавя ситно нарязаният морков.
След като се запържат двете съставки, се прибавят орехите и 1 ч.ч доматен сок, прибавят се черен и червен пипер, оставя се да покъкри за около 20 мин и се бърка , докато се сгъсти.
Шаранът се посолява отвън и отвътре и се оставя да се изцеди. След това го напълнете с вече готовата плънка и зашийте.
В намазнена тава поставете пълнения шаран и го сложете да се пече в фурна за около 1 час.
След това прибавете доматения сок /около 2 консерви от 500 мл/, добавете олио и печете до получаване на гъст сос.
Преди да го извадите, посолете, ако е нужно.
Пълненият шаран с орехи и лук е готов.
Бон апети!
- 18:00 Папагалът Жоро се сбогува със свободата! Предаде се, премръзнал
- 20:00 Млад строител от Пловдив изгражда едни от най-модерните сгради ВИДЕО
- 20:00 Родители, учители и профсъюза в спор: Реформа или регрес би било оценка „Дисциплина" и глоби при нарушения?
- 18:00 Големи сте! Шест номинации за Пловдив за наградите "Икар"
Още от категорията

Рулца от патладжан с чери домати, моцарела и пармезан

Рататуй с червени чушки, тиквички и патладжан

Лесен и бърз десет с цедено кисело мляко, печени орехи и мед
Темите на Traffic News
