Продуктите за гъби с масло и чесън на тиган:
- 500 г. гъби
- 30 мл. зехтин
- 40 г. масло
- 4-5 скилидки чесън
- 3-4 клонки прясна мащерка
- сол и черен пипер
- 4-5 стръка пресен копър за поръсване
Приготвянето на гъби с масло и чесън на тиган:
Загрейте зехтина и маслото на умерена температура и сложете почистените гъби (цели или нарязани на едри парчета). Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
Когато гъбите започнат да пускат вода сложете капак и ги гответе на умерена температура като ръзбърквате през 4-5 минути. В зависимост от големината на гъбите или на парчетата, времето за готвене ще е около 15-20 минути, докато водата се изпари.
Обелете чесъна и нарежете на тънки филийки. Добавете филийките чесън и листата на мащерката в тигана и гответе още 1 минута като разбърквате за да не загори чесъна.
Прехвърлете в чиния, поръсете с копър и сервирайте веднага.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква