Необходими продукти: 

  • тиквички - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 50 г настърган
  • сол
  • копър
  • чесън - на вкус

За соса: 

  • крема сирене - 200 г
  • заквасена сметана - 100 г или кисело мляко
  • сол
  • чесън
  • копър - на вкус

Начин на приготвяне:

Тиквичките се настъргват, посоляват и оставят за малко. След това се прецеждат хубаво през тензух или цедка. Добавят се яйцата, кашкавалът и подправките. Обърква се хубаво. Гофретите се пекат за 3-4 минути, но във всеки уред е различно. Не е нужно да мажете плочите с масло, ако не са залепващи.

Поднасете гофрети с тиквички с млечен сос, който се приготвя от горепосочените продукти, като всичко се обърква на ръка.