Необходими продукти:
- тиквички - 500 г
- яйца - 2 бр.
- кашкавал - 50 г настърган
- сол
- копър
- чесън - на вкус
За соса:
- крема сирене - 200 г
- заквасена сметана - 100 г или кисело мляко
- сол
- чесън
- копър - на вкус
Начин на приготвяне:
Тиквичките се настъргват, посоляват и оставят за малко. След това се прецеждат хубаво през тензух или цедка. Добавят се яйцата, кашкавалът и подправките. Обърква се хубаво. Гофретите се пекат за 3-4 минути, но във всеки уред е различно. Не е нужно да мажете плочите с масло, ако не са залепващи.
Поднасете гофрети с тиквички с млечен сос, който се приготвя от горепосочените продукти, като всичко се обърква на ръка.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Как да си направим класически мекици
02.01.25 22:54
25336
За Нова година: рецепта за истински немски щолен
02.01.25 22:54
20013
Сочно шоколадово брауни с ганаш
02.01.25 22:54
23581
Акценти
Откриват изцяло модернизирано училище в Пловдив
02.01.25 22:54
6761
От утре: Затварят поредното кръстовище в Кючука
02.01.25 22:54
16246