Предложението за рецепта, която ви предлагаме задължително да опитате през идния уикенд, е неустоима италианска ябълкова торта. 

Тя се приготвя лесно, но по нищо не отстъпва на лакомствата по сладкарниците. За приготвянето и са ви необходими 200 гр. брашно, 4-5 ябълки, 80 гр. захар, 70 гр. масло + 30 гр. за отгоре, 1/2 бакпулвер, 2 жълтъка и 130 мл мляко.

Разтопете маслото и оставете да се охлади. Разбийте жълтъците със захарта. Сложете 70 г разтопено масло в сместа с жълтъците. Разбъркайте, като постепенно добавяте млякото и продължавате да разбивате. 

Добавете брашното заедно с бакпулвера към сместа. Смесете добре. Междувременно нарежете ябълките на тънки филийки в същата форма, както при нарязването на лимон. Изсипете сместа върху форма за печене (21 см) и подредете ябълките отгоре. (колкото повече ябълки поставяте, толкова по-вкусна ще стане тортата)

Отгоре разлейте 30 гр разтопено масло и щипка захар. Печете в предварително загрята фурна за 30-35 минути на 180 или в зависимост от фурната.

Поръсете с пудра захар

Забележка: Можете също така да поставите парче ябълка вътре в сместа, преди да я излеете във формата.