Тежко криминално престъпление разкри полицията в Пазарджик. Касае се за убийство, като заподозрени за деянието са Васил Спасов - синът на кмета на пазарджишкото село Братаница и негови работници, научи TNS.bg
Драмата се разиграла в имот на кмета на селото Георги Спасов.

Убитият е 44-годишният Йордан Асенов. Той е в неизвестност от 6 декември, когато заедно с близките си отишли да берат царевица от имот на кмета.

Там били хванати от сина на Спасов и негови работници, които им нанесли побой. Жертвата – Йордан Асенов не успял да се измъкне, а другите избягали.

След обиск в дома на кмета е открит незаконен пистолет Макаров.

Йордан Асенов беше обявен за местно издирване. Близките на изчезналия разказаха, че имало и други случаи, в които юмручното право е употребявано като средство за решаване на проблеми. Георги Спасов е кмет на пазарджишкото село Братаница трети мандат. Проверка в търговския регистър показва, че семейството му притежава завидно имотно състояние, част от което 5 къщи, десетки декари земеделски земи, включително и сградата на бившето ТКЗС, която Спасов, който е бил вече кмет, е закупил през 2008 година от тогавашното Министерство на земеделието горите и аграрната реформа.

В ареста са синът на кмета и двама негови работници.  ВИДЕО от мястото, коментарът на местните и полицията - ВИЖТЕ ТУК

TNS.bg