Масов бой между роми се разигра преди минути на ул. "Батак" в пловдивския квартал Столипиново, разбра TrafficNews. Над 300 души в момента са на мястото на мелето.

Фамилията Маджарски са нападнали заедно с още 20 свои авери местен герой - Николай Асенов, по прякор Шаката. Шаката е криминално проявен, лежал е в затвора за грабежи, кражби и изнасилване, като е излязъл оттам само преди месеци. Общо Асенов има 13 присъди, последната от които за изнасилване на проститутка, което той извършил през 2013 г.

Нападателите били добре въоръжени - с брадви и ножове, а по-късно е имало и стрелба с газов пистолет. След като по неизвестни засега причини е бил нападнат Шаката, брат му започва да събира собствена бригада, за да отвърнат на удара. Полицията обаче вече е била извикана, намесва се и прекратява боя. Вдигнати са и специализираните полицейски сили, но полицаите от Шесто районно управление са овладели ситуацията и не се наложило те да се намесват.

Според жители на квартала вследствие на мелето е имало ранен - мъж е бил с прорезна рана в ръката от нож.

TrafficNews разбра, че два часа по-рано отново е имало бой, този път на ул. "Сокол". Там ромите са се били с метални тръби и според очевидци са били пияни. Отново е извикана полиция. Да припомним, че днес започна Рамазан Байрам за мюсюлманите, които по традиция празнуват празника пищно.

На мястото на събитията се събират все повече и повече хора. Има задържани и отведени в районното. 

Очаквайте подробности!

Вижте видео от конфликта: