Разкрити и задържани са извършителите на убийство на 41- годишен мъж, който е бил обявен за издирване от около десет дни от своите близки. Това е станало чрез активни оперативноиздирвателни и следствени действия под прякото ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич, предадоха от Варненската апелативна прокуратура.

Тялото на 41-годишния Диян Д. е било открито случайно в землището на добричкото село Котленци на 22 септември тази година. Мъжът не се прибрал на 12 септември в дома си и близките му подали сигнал в ОД на МВР в Добрич. Убитият пребивавал в Германия и често се завръщал в България. Когато се връщал, ползвал услугите на един от извършителите, който го возел с колата си.

В ареста е задържан 18-годишният Румен К., който според събраните до момента доказателства е съпричастен към убийството на Диян Д. Той е привлечен като обвиняем от прокуратурата за престъпление по член 115 от НК. Тази сутрин с полет от Великобритания на летище Варна е пристигнал 19-годишният Шенер Р., който също е заподозрян като съучастник в тежкото криминално престъпление и е бил задочно привлечен като обвиняем, поради отсъствието му от страната. Предстои конвоирането му до Добрич.

Резултатите от извършената аутопсия са показали, че смъртта на Диян Д. е настъпила от нанесени множество прободни рани – около 14. Намереното тяло е било в напреднала степен на разлагане. Окръжната прокуратура в Добрич ще внесе искания в Добричкия окръжен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на двамата обвиняеми. Действията по разследването на тежкото криминално престъпление продължават.