За втори път делото срещу д-р Иван Димитров, обвинен в убийството на Георги Джевизов – Плъха, не можа да стартира. Разпоредителното заседание бе отложено, тъй като съдия-докладчикът е в болничен. Оказа се, че нито един от адвокатите от двете страни не е уведомен, както и представителят на държавното обвинение.  Въпреки това те влязоха в кулоарите на съда, където д-р Димитров за пореден път се изправи лице в лице с родителите на Жоро Плъха.  

В съда обаче за втори път не се появи жената, с която Джевизов е живял на семейни начала. Според наши източници, тя е упълномощила адвокат, който да я представлява в следващото съдебно заседание. Не е ясно дали жената ще поиска да се конституира като частен обвинител и дали ще претендира за обезщетение за причинените неимуществени вреди.  Половинката на Плъха бе причината предходното заседание да бъде отложено. 

Отново фалстарт на делото срещу д-р Димитров, обвинен в убийството на ПлъхаСъдията докладчик e в болнични, страните не били уведомени

Д-р Димитров и този път запази мълчание. Той веднага напусна сградата на съда след новината за отложеното заседание. Адвокат Кутрянски, който е защитник на медика, също отказа да коментира детайли около делото. Той обаче коментира новата поправка в закона, свързана с неизбежната отбрана и как това ще повлияе на казуса „д-р Димитров”.

„Всяка поправка на закона, която е по-благоприятна може да бъде от полза. Ако до решаване на казуса има по-благоприятни изменения, за подсъдим и обвиняем, те важат към момента за решаване на конкретния случай”, заяви адвокат Георги Кутрянски.

Пред съдебната палата д-р Иван Димитров бе посрещнат и изпратен с аплодисменти от пловдивчани, които бяха дошли, за да го подкрепят.

„Свобода за доктора и оправдателна присъда” – единодушно заявиха хората.

„Очакваме справедливост. Не може да ти влезе някой в дома и да не може да браниш собствеността си. Дори да е глоба или условна присъда, но не и затвор”, каза близък на медика пред наш репортер.

Какво разказаха адвокат Кутрянски и близките на д-р Димитров, вижте във ВИДЕОТО: