29-годишната Цветелина Джапкова от калояновското село Черноземен е загиналата при катастрофата край Калофер тази сутрин.

Както съобщихме, инцидентът е станал в участъка между Левски и Калофер около 8.10 часа. По предварителни данни лек автомобил „Мазда”, управляван от младата жена, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил в товарен автомобил „МАН” с 50-годишен водач.

Предполага се, че Цветелина Джапкова е пътувала към дома на любимия си в Калофер. От известно време тя живеела с него в града на Ботев. От близки до двойката става ясно, че братът на приятеля й също е загинал в катастрофа преди година, пише ПБ Новинар.

Цветелина наскоро дори сменила работата си. Преди била крупие в Пловдив, а след това се преместила в Карлово. Учила е в Университета по хранителни технологии УХТ.

Ходила е в родното си село заради здравословен проблем на майка си, разказаха пред  местни хора. Младото момиче е единствено дете. В Черноземен са потресени и не знаят как майката ще преживее загубата й.

Казват, че Цветелина е била много лъчезарно и усмихнато момиче, но била рисков шофьор и по принцип карала бързо. Знае се, че участъкът където е станало мелето, е бил заледен.

29-годишна шофьорка загина при тежка катастрофа край КалоферИнцидентът е станал тази сутрин