Полицията задържа 25-годишния неправоспособен водач, употребил алкохол и самокатастрофирал в електрически стълб на улица "Остромила" в Пловдив

Районна прокуратура – Пловдив внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на шофьора, причинил катастрофа с пострадала жена.

През 2019 г. обвиняемият е бил осъден на три месеца „лишаване от свобода“ условно за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол, като настоящото деяние е извършено още преди да изтече първата година от така определения му 3-годишен изпитателен срок.

Припомняме, че при пътният инцидент, станал на 6 юли в Пловдив, водачът загуби контрол над управляваното БМВ, излезе от пътното платно и се удари в електрически стълб, след което се преобърна върху крайпътна ограда. 

При пътния инцидент пострада 32 годишна пътничка - собственичка на превозното средство, която го е предоставила за управление на по-младия мъж.

Жената бе оставена за наблюдение в УМБАЛ „Свети Георги“  с фрактура на шийни прешлени. По надлежния ред бе установено, че водачът е шофирал в нетрезво състояние. Дрегерът е отчел 1.95 примила алкохол.    

Пиян шофьор без книжка се заби в стълб в Пловдив, жена е в болницаСобственичката на колата е оставена за наблюдение в УМБАЛ „Свети Георги" с фрактура на шийни прешлени