Полицията арестува 56-годишен мъж за блудство с 10-годишно момиче в Горна Оряховица. Сигналът до полицията е от родителите на детето. Според информация на обвинението 56-годишния Станимир Ненков от лясковското село Козаревец е извършил блудствени действия.

"Данните са достатъчни, че обвиняемото лице е извършило престъплението", заяви Тодор Баланов – наблюдаващ прокурор.

Освен за блудството над 10-годишното момиче трактористът е признал за сексуално посегателство и над още едно дете. "Предстои да бъдат разпитани лица, пострадали от престъплението, които са малолетни и предстои да бъде направена промяна в квалификацията на обвинението в по-тежка", каза Баланов.

Затова Районната прокуратура поиска най-тежката мярка – "постоянен арест" за тракториста. В петък съдът в Горна Оряховица реши именно това. Задържаният мъж от село Козаревец отказа коментар. Адвокатът му също отказа коментар.

"Не може да се пренебрегне и фактът, че задържаното лице прави пълни самопризнания, а и насочва към други деяния във времето за повече от едно лице", посочи Тодор Баланов.

Родителите на момичето не пожелаха да говорят по темата. Задържания е работил в местната кооперация, а нейният председател не можеше да повярва на обвинението. "Много сме учудени. Никога не сме допускали такова нещо. Пиеше, имаше алкохолни наклонности, но в работата си беше добър. Поддържаше си трактора", коментира Георгина Недева.

Мъжът е разделен от 10 години със съпругата си. Живял е доскоро на семейни начала, но отново е сам. Обвинението има данни, че мъжът е правел и записи с телефона си. Ако преквалифицираното обвинение за посегателство над повече от едно дете се докаже, мъжа го грози затвор от 5 до 20 години.