На 41 сигнала са реагирали огнеборците през изминалото денонощие в Пловдив и областта. Ликвидирани са 23 пожара. Само един от случаите е с преки материални щети. Забравена храна върху печка е предизвикала пожар в кухнята на жилищна сграда на улица "Чемшир" в кв. "Хр. Смирненски". Огънят бил потушен с помощта на бдителни съседи. 10 са сигналите за горящи сухи треви и храсти, на които огнеборците са реагирали.

През почивните дни много собственици на имоти във вилните зони и любители на пикника ще напуснат града и ще се насочат към близките планински села. Мнозина пък ще предпочетат да прекарат време със семействата си след природата. От пожарната призовават към бдителност при боравенето с огън на открито и напомнят, че запалванията в близост до сухи треви, горски и житни масиви или вътре в тях е строго забранено!

Ако дълго време не сте посещавали имотите си и около тях има сухи треви, не се опитвайте да ги почистите, като ги палите. Ситуацията може да излезе извън контрола ви за секунди. При най- малкото съмнение за възникнал инцидент първо сигнализирайте на тел 112.