Петима са били задържани при проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на разпространение на наркотични вещества вчера на територията на МВР – Пловдив. При обиск на 20-годишния С.Н. от Брезово и претърсване на обитавано от него жилище на ул. “Васил Левски” в областния град служители от Трето РУ иззели 6,032 грама амфетамин и грам марихуана.

Други 94,81 грама марихуана и електронна везна със следи от наркотика полицаите открили в павилион на бул. “България”, ползван от П.П. /20 г./ от село Розовец. В хода на предприети процесуални и следствени действия същия ден колегите им от Второ РУ иззели плик със суха тревиста маса от апартамента на Н.Т. /37 г./ на ул. “Копривщица”.

След извършена експертна справка е установено, че веществото е марихуана с общо тегло 156,07 грама марихуана. Междувременно около 23.40 часа на улица в Карлово от органите на реда били спрени за проверка Х.И. /37 г./ от града и столичанина П.Т. /35 г./, които при вида на униформените изхвърлили на земята две топчета с марихуана. Срещу нарушителите са започнати полицейски производства под наблюдението на районната прокуратура.

TrafficNews.bg