Ученици ловят педофили в София. В репортаж Нова тв показа момче и момиче, на 17 години, които досега са хванали 21 човека. Те се представят за 13-годишни в социалните мрежи и "чакат някой да се закачи".

Заснемат го и го показват с името и лицето му. Родителите им били притеснени от тяхното начинание, но са се отказали вече да ги карат да спрат. При първия си лов на педофили младежите извикали полиция. След това обаче нещата приключили с отказ да се образува досъдебно производство. Сега от СДВР отново са се активизирали.

Цивилни полицаи дори им казвали да заведат педофилите някъде и да ги набият. Момчетата твърдят, че не прибягвали до бой, но при няколко човека жените и дъщерите им разбрали.

Младежите започнали да ловят педофили през февруари 2021 г. Първо хванали трима-четирима, вече са 20-30 само в София. През няколко дни имало лов.

До края на декември те искат да стигнат бройката 40- 50 заловени педофили. "Педофилията няма как да я спрем, но може да ограничим действията им", казва едно от момчетата Според момиче, което участва в лова, на срещите педофолите се държали по обрано, отколкото в чата, Тя поясни, че като професия били различни - имало техник на хладилна техника, държавен служител, един, който работи с деца.

Те търсели дете, което не получава нужната подкрепа в семейството "Ловците" се появявали 5-6 минути след срещата. Обикновено педофилите се оправдавали, че в профила детето изглежда като 18-19 годишна. Вече близо 80 младежи искали да се включат в начинанието.