Битови драми, любов и ревност, пари и стари неразчистени сметки са само част от причините довели до едни от най-знаковите убийства, които разтресоха страната ни през 2019 година. Черната хронология започна само няколко дни след посрещането на новогодишната нощ.

Фатална ревност

На 16 януари по особено мъчителен начин бе убита 25-годишната Калина в столичния квартал Банишора. Причината за убийството бе изблик на ревност, след като момичето получило SMS, който отказала да покаже на приятеля си. 23-годишният Васил Василев – гаджето на жертвата вдигнал скандал, който завършил с фатален край. Двамата бяха открити в безпомощно състояние в апартамента им, след като Васил удушил Калина направил неуспешен опит за самоубийство. Двамата са били гаджета от 4 месеца, но напоследък често са се карали, стана ясно от показания на свидетели по делото. След оглед лекари установили стари синини по тялото на жената, което означава, че тя е била пребивана и преди.

Калина убита от ревност заради получен SMSВасил правил опит за самоубийство и при предишна раздяла, докато живеел в Дания

Сагата “Чане„

Стоян Зайков под прякор "Чане" , отне живота на своята любима - Милена Шишкова от Костенец. Жената бе намерена простреляна с два куршума в главата и с вързани ръце на метри от дома си. Със Зайков имат дете на 14 години, именно синът им подал сигнал, че майка му я няма, а в домът й има следи от кръв.

Дни по късно 42-годишният Валентин Петров братовчед и съсед на издирвания Стоян Зайков, бе открит мъртъв в Костенец. По непотвърдена информация се смяташе, че Чане се е укривал именно на неговия таван.

Сагата по издирването на двойния убиец приключи 20 дни след като на 9 май беше намерена застреляна неговата приятелка Милена. На 29 май полицията обгради убиеца в района на Долна баня и Чане сам сложи край на живота си.

Нова суматоха в Костенец, барети блокираха училище, търсят ЗайковДеца и родители стреснати от нахлулите униформени мъже

Ужасът край Негован

Йордан и съпругата му Марияна от София бяха зверски убити и разчленени от двама строители, които търсели парите им от скоро продадения апартамент. На 17 август минувач откри череп край района на водоема в Негован, пристигналите на място криминалисти открили останките от два разложени и разфасовани трупа със следи от огнестрелни рани в черепите. Откритите тела са простреляни, а след това разчленени и изхвърлени в бидони. Убийството е извършено на 14 юли в апартамента на жертвите на централния столичен булевард "Витоша". След фаталните изстрели убийците разчленили телата на жертвите в банята на жилището им, натъпкали ги в бидони и ги откарали край Негован. После се върнали в апартамента и старателно го почистили с белина.

11 дни след като бяха открити труповете на Йордан Атанасов и жена му Марияна бяха задържани двама строители, по случая те са направиха пълни самопризнания. Пламен Шляпашки е признал, че е застрелял Йордан Атанасов и съпругата му Марияна, а неговият съучастник Георги Нанчев е помагал за разфасоването и пренасянето на двата трупа.

Зверско убийство до София, намериха разфасован труп в бидониОткрит череп до Негован завел полицията до зловещата находка, престъплението е извършено поне месец по-рано

Сотиря потъна в скръб след убийството на малката Криси

На 15 август 21-годишният бивш затворник Мартин Трифонов изнасили и преби до смърт 7-годишното момиченце Криси в сливенското село Сотиря. Момиченцето бе намерено в края на селото, на метри от дома си, в изключително тежко състояние. Откарано е в болница, но медиците не успели да спасят живота му заради тежките черепно-мозъчни травми. Ден по късно убиецът бе намерен да се укрива в покрайнините на селото.

Заловиха убиеца от Сотиря, гръмнаха го в кракатаМартин Трифонов се опитал да избяга, когато видял полицаите

Шерше ла фам

На 13 октомври 34-годишният Тихомир Дринков-Тиши бе наръган 7-8 пъти с нож и намерен мъртъв в локва кръв пред дома му. Жертвата е бил спътник в живота на 24-годишната Даниела Стефанова, но хубавицата въртяла и тайна връзка със Стельо, който бил на гости на двойката във вечерта на убийството. Първоначалната версия по случая бе, че любовникът на хубавицата е отнел живота на Тихомир, но по-късно стана ясно, че именно Диди е намушкала смъртоносно приятеля си, а след това се е опитала да скрие ножа. На заседание в съда пред магистратите, тя обясни, че е хванала ножа за да се защити, а след това не помни какво точно се е случило.

Диди от Костенец намушкала приятеля си, после скрила ножаПостоянно се караха, разделяха и събираха, разказа сестра й пред TrafficNews

Guns N' Roses

На 10 октомври в столичния квартал Младост бе открит трупа на 46-годишна жена. Станка Марангьозова лежала на предната седалка на автомобила с огнестрелна рана в главата, а до трупа й бе хвърлена бяла роза. Убийството станало на паркинга пред блока, в който живеела заедно с приятеля си, именно той отрил любимата си простреляна в колата.

Според разследващите убиецът е познат на жертвата и оставил бялата роза, за да й отклони вниманието. По случая още няма задържан.

Марангозова има криминални регистрации за финансови престъпления и несъстоятелност. Шармантната дама, която е дъщеря на покойния вече червен депутат от Бургас д-р Кънчо Марангозов, беше арестувана от ДАНС през 2011 г. за пране на пари и измами. След проведено разследване тя е обвинена за източване на 65 милиона лв.  чрез схема, напомняща дейността на прочутите финансови пирамиди.

Станка Марангозова е застреляната в "Младост", бяла роза хвърлена до трупа йНай-вероятно е говорела по телефона, а разстрелът е бил чут от събеседника й

Лично правосъдие

30-годишна жена бе намерена мъртва в столичния квартал Орландовци. Тя е била с вързани ръце и е изхвърлена на улица "Сините камъни", близо до Владайска река. Трупът е намерен от случайни минувачи в ранните часове на 16 май. Жената, която е от ромски произход, е сред известните джебчийки в столицата. Владислав , Георги и Татян са охранители в скада до който е намерата Пенка. Според обвинението те завързали ръцете на жената със свински опашки и после я пребили до смърт с бухалки и удари в областта на главата и по цялото тяло. Тя е открита със счупен череп и потрошени ръце от побоя. Пенка е била пребивана от същите охранители и преди, когато е била хващана да събира желязо от бившия завод.

Убитата Пенка от Орландовци вързана със свинска опашка и прободена в гърлотоРоднините й подозират охранители на съседен завод, които пребили и остригали жената заради кражба