Жестоко убийство тази сутрин потресе хората в девненския квартал "Повеляново". Малко след 6:30 часа е открито безжизненото тяло на 20-годишно момче в двора на детската градина, която се намира между Младежкия дом и киното в центъра. Въпросният човек е бил прободен смъртоносно с нож на няколко места по тялото.

Негов приятел пък е откаран с рани в болница, съобщи petel.bg. Според първата версия, убитият е бил на дискотека, малко преди животът му да бъде насилствено отнет.

"Да, има такова тежко криминално престъпление. Сигналът в полицията е получен в 6,25 часа тази сутрин и пристигналите на място полицаи са открили тялото на мъртъв мъж. Окръжна прокуратура се е заела със случая и в момента се изясняват обстоятелствата и причините, довели до престъплението. Към момента не можем да потвърдим самоличността на мъртвия мъж”, пресаташето на ОД МВР Варна Ивана Милева.

По информация на блиц убитото в Девня момче се казва Мартин Тодоров. Той е от съседното село Николаевка и заедно с приятеля си Росен Георгиев е бил на дискотека в града във фаталната нощ.Според първата работна версия на следствието е, че двамата са били нападнати след като са си тръгнали от дискотеката от трима роми и тогава се е случила и трагедията. Мартин е бил намушкан три пъти, единият от които – в сърцето - се оказал и фатален за него. Приятелят му е получил рана на бедрото и в момента е в болница „Света Ана”.

Родителите на убитото момче – Тодор и Златина- са информирани за трагедията със сина им от медицински работник в село Николаевка, като преди това на майката са дадени силни успокоителни. Бащата работи в местната земеделска кооперация, там е бил на работа и Мартин. 

Приятелят на Мартин е син на общински съветник в Суворово, баща му Георги Георгиев държи дискотека там и двамата са ходили именно в тази дискотека. Какво ги е накарало да отидат снощи в Девня, предстои да бъде изяснено от следствието. 

TrafficNews.bg