Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу турски гражданин на 36 г. Той е предаден на съд за това, че на 27.02.2021 г., в гр. Пловдив, е дал подкуп – 200 лева в брой, на двама полицейски служители, да не свалят регистрационните табели на колата му, защото шофира без книжка. 

Обвиняемият е турски гражданин, който живеел в гр. Истанбул, но за известен период през годината пребивавал в Република България и работел в строителството. През февруари 2021 г. той. бил за няколко дни в квартирата на свой сънародник в Пловдив. 

На 27.02.2021 г. в гр. Пловдив двамата се движели с лек автомобил „Опел Астра“, въпреки, че шофьорът бил неправоспособен водач и не притежавал свидетелство за управление на моторно превозно средство.

По същото време в града се провеждала специализирана полицейска операция за подобряване на безопасността на движение. Двама служители на МВР спрели за проверка лекия автомобил на ул. „Георги Бенев“. Те поискали документите от водача, но той им предоставил само паспорта си, като станало ясно, че не притежава свидетелство за управление. За да не му бъде съставен акт за административно нарушение, шофьорът поискал от своя сънародник 200 лева назаем. Парите били пуснати в патрулния автомобил.

Служителите на МВР не взели подкупа и веднага уведомили дежурния разследващ полицай.

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „гаранция“ и е наложена „Забрана да напуска пределите на Република България“.

Снимка: Илюстративна