26-годишният младеж, който късно снощи събори билборд на пътя Асеновград-Пловдив се оказа без книжка и от ромски произход. За инцидента TrafficNews.bg ви информира първи.

Сигналът за катастрофата е получен около 23.00 часа. На 21-вия километър на шосето пристигналите на място служители установили, че лек автомобил “БМВ”, управляван младеж с инициали А.Ю. от Пловдив, при движение с несъобразена скорост и мокра пътна настилка, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в рекламен билборд. Пострадал е водача, той е бил откаран в болница, без опасност за живота и след преглед е освободен.

Той е с травми по тялото и счупен крак. Първи на мястото пристигат екип на бърза помощ и полицаи от КАТ Пловдив, след което към тях се присъединяват и пътни полицаи от Асеновград. Момчето е пътувало само в автомобила и по всяка вероятност се е движело с несъобразена скорост по пътя с мокра настилка. В момента на инцидента в района е валяло дъжд. Точната скорост на автомобила тепърва се уточнява, но при всички положения е летял с над 130 километра в час. Колата е смачкана до неузнаваемост, цялата лява половина е раздробена.

При удара са се отворили въздушните възглавници. На пътното платно е паднала цялата метална конструкция на билборда, в който младежа се е ударил.

ВИДЕО ВИЖТЕ ТУК

Първата новина четете ТУК