Криминалисти извършили личен обиск на 35-годишен местен жител и открили 6 грама зелена суха маса и цигара с 0.5 грама трева, в хода на проведена специализирана операция. При полевия наркотест листната маса реагирала на канабис. Последвали претърсвания на два адреса, свързани с мъжа. Във фургон, в земеделския имот,  разследващите намерели и иззели 70 грама зелена суха тревиста маса, която при полевия наркотест също индикирала на канабис. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Случаят е докладван в прокуратурата.

Малко по-късно друг екип криминалисти извършили претърсване в частен имот, обитаван от 48-годишен мъж от град Димово. Там, открили и иззели кашон с 2 кг нарязан тютюн без бандерол, електрическа машинка за пълнене на цигари, металотърсач и множество предмети с белези на артефакти – 31 монети и пет пръстена, части от накити, две монети и пръстен от жълт метал. Случаят е докладван в прокуратурата. Работата на разследващите продължава.

Още 0.780 кг нарязан тютюн без бандерол иззели полицаи от дома на друг жител на гр. Димово. По случая е заведена преписка с оглед проверка за наличие на достатъчни данни за извършено престъпление.