Пожар е горял в хранителен магазин в Съединение. Инцидентът е станал в 1.30 ч. вчера. При първоначалния оглед е установено, че огънят засегнал хладилна витрина и продуктите в нея. В рамките на образуваното досъдебно производство са предприети необходимите действия за установяване на всички факти и обстоятелства около възникването на пожара.   

Малко по-късно друг пожар се е разгорял в Пловдив. Малко след 23.30 часа в полицейското управление е постъпила информация за забелязани младежи да палят контейнери за смет в квартал „Изгрев“ в Пловдив. При създадената незабавна организация, минути след получаване на сигнала дежурен автопатрул заловил извършителите на вандалската проява – на 25, 19 и 17 години.

На ул. „Вратцата“ те се опитвали да подпалят съд за битови отпадъци, непосредствено след като решили да опожарят три автомата за топли напитки в близост. От лумналия огън в машините обаче се разразил пожар и обхванал дървената постройка на заведение за бързо хранене и покривна конструкция на два фризьорски салона. Тримата са отведени за едно денонощие в районното управление. Срещу тях е образувано досъдебно производство за престъпление. Предстои материалите да бъдат внесени в районната прокуратура.