Голяма стена от закритото Оловно производство се срути в района на ОЦК-Кърджали минути преди 17 часа в събота следобед. Тонове тухли и бетон затрупаха багер по време на работа.

"Под развалините е багеристът, не знаем дали е жив", съобщиха за 24rodopi.com негови колеги. На място се разрушавали стари постройки, за да започне строителството на новия Цинков завод.

Веднага на мястото на инцидента са се озовали екипи на "Противопожарна служба и защита на населението" и Центъра за спешна медицинска помощ, потвърди директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Венцислав Момчилов.

Спасителен екип се опитва да извади затрупания багерист.

Инцидентът се е разиграл, след като верижна машина с къртач започнала да кърти бетонна колона, крепяща сградата. Върху багера се стоварва част от постройката, като буквално изравнява корпуса на машината с веригите. Кабината е напълно унищожена. Пожарникарите правят опит да стигнат до багериста.

Надяваме се на благоприятен изход, но пораженията са големи, сподели старши комисар Венцислав Момчилов.

Уведомена е Инспекцията по труда в Кърджали.

8 пожарникари от службата в Кърджали с два противопожарни и един спасителен автомобил са на мястото на инцидента в ОЦК, при който част от срутила се сграда е затрупала багерист, съобщиха от Областната дирекция на МВР. По първоначални данни срутването е станало при разрушителни дейности и под отломките е затрупан багер, който е работил на обекта. Сигнал за инцидента е подаден в 16.30 часа.

Директорът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Сергей Заимов ръководи работата по разчистването на останките.

Старозагорската фирма "Пас Комерс" била ангажирана да разруши сградата на бившото Оловно производство.

„Преди 16.30 часа всички работници са напуснали площадката. Багеристът е останал, „за да чопне от една колона". Само шефът му Христо Х. е видял как е станал инцидентът", разказват хора от района. 

Още по темата - ТУК

*снимката е илюстративна 

TrafficNews.bg