Багеристът, който бе затрупан след инцидент в ОЦК в 16.30 часа днес, е открит мъртъв. Мъжът е от смолянското село Михалково. Той бил нает от старозагорската фирма „Пас Комерс".

Трудовият инцидент в двора на ОЦК в Кърджали е станал след края на работния ден, , съобщава 24rodopi.com. На площадката, където тонове тухли, бетон и железа затрупаха багер били само багеристът и собственикът на старозагорската фирма „Пас Комерс" Христо Х.

Повече от три часа продължи спасителната акция, но достигналите след 20.00 часа до багера екипи констатираха само смъртта на работника. В момента криминалисти извършват оглед на местопроизшествието.

Както съобщихме по-рано, голяма стена от закритото Оловно производство се срути в района на ОЦК-Кърджали минути преди 17 часа в събота следобед. Тонове тухли и бетон затрупаха багер по време на работа.

Веднага на мястото на инцидента са се отзовали екипи на "Противопожарна служба и защита на населението" и Центъра за спешна медицинска помощ, потвърди директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Венцислав Момчилов.

Инцидентът се е разиграл, след като верижна машина с къртач започнала да кърти бетонна колона, крепяща сградата. Върху багера се стоварва част от постройката, като буквално изравнява корпуса на машината с веригите. Кабината е напълно унищожена. 

Уведомена е Инспекцията по труда в Кърджали.

8 пожарникари от службата в Кърджали с два противопожарни и един спасителен автомобил са на мястото на инцидента в ОЦК, при който част от срутила се сграда е затрупала багерист, съобщиха от Областната дирекция на МВР. По първоначални данни срутването е станало при разрушителни дейности и под отломките е затрупан багер, който е работил на обекта. Сигнал за инцидента е подаден в 16.30 часа.

Старозагорската фирма "Пас Комерс" била ангажирана да разруши сградата на бившото Оловно производство.

„Преди 16.30 часа всички работници са напуснали площадката. Багеристът е останал, „за да чопне от една колона". Само шефът му Христо Х. е видял как е станал инцидентът", разказват хора от района. 

*снимката е илюстративна 

TrafficNews.bg