Пловдивски наркодилър ще влезе в Книгата на Гинес за най-абсурден арест, след като се предаде на сотаджии. Днес на ул. „Янко Сакъзов” бе разкрита огромна лаборатория за канабис, научи TrafficNews.bg.

Десетки насаждения с марихуана са намерени в жилище под наем в кооперация на същата улица. Арестуван е мъжът, превърнал жилището си в оранжерия - Виктор Грозданов, известен с прякора Манекена. В 14.30 часа той бе изведен с белезници от блока. Манекена попаднал в ръцете на полицията, заради собствената си параноя (подсилена вероятно от субстанциите, които той самият си произвежда).

Вчера той забелязал, че служители на частен СОТ обикалят и оглеждат кооперацията. Предишните дни той бил засичал и други патрули. Решил, че  сотаджиите са полицаи, които са го разкрили и отишъл при тях. „Стига вече! Омръзна ми от тези игрички. Предавам се!, заявил Грозданов на ошашавените частни гардове. Те обаче бързо влезли в роля и се обадили във Второ районно. На място пристигнали криминалисти, дознател и лаболатория, която взела проби от оранжерията. Апартаментът бил снабден със специална инсталация, която осигурявала прекрасни условия на семената от холандска „трева”, които Виктор отглеждал.

Огледът започнал днес около 4.30 часа и завърши преди минути. „Изнесоха десетки саксии с растения и панери с разсад”, разказват очевидци. Манекена се нанесъл преди месец в жилището, съседите често го виждали в не особено адекватно състояние. „Понякога едва си стоеше на краката, толкова беше напушен”, разказват хора от блока. Никой обаче не предполагал, че под носа им никне цяла плантация с марихуана.

Виктор Манекена е един от първите наркодилъри в града. В бизнеса е от 18 години. Преди да се сближи със „зелената фея” приятелите му го помнят като супергъзар - винаги облечен по последна мода.  „Зареждал”  големите технопартита. Грозданов е задържан многократно, има дебело досие в полицията. Последният път полицията разби негова нарколаборатория на бул. "Васил Априлов", до кино "Гео Милев". 

Парашкева Иванова