Двама мъже са задържани, след като извържиха въоръжен грабеж на бензиностанция. Около 3:00 часа сутринта вчера в бензиностанция в село Главиница влязъл млад мъж с качулка на главата и тъмна медицинска мака на лицето. Непознатият извадил нож и заплашил работещия в бензиностанцията 18-годишен служител.

Той се уплашил, успял бързо на излезе навън и избягал. Тогава необезпокояван грабителят отмъкнал наличните в касата 580 лева и също избягал. След получаване на сигнал за случилото се на мястото е извършен оглед от дежурна група при полицейското управление в Пазарджик, а периметърът бил блокиран от автопатрули. Криминалистите сформирали екип за изясняване на случилото се. В резултат на неуморната им работа за по-малко от денонощие те установили и задържали извършителите на дръзкото престъпление. Оказало се, че това са двама деветнадесетгодишни от съседното село Алеко Константиново.

По-големият е криминално проявен и е физическият извършител, а другият му бил съучастник, като му правил „отцепка“ и подпомогнал оттеглянето му след това. В хода на процесуалните действия са намерени веществени доказателства имащи отношение към случая, в това число и ножа, с който е извършен грабежа.

Двамата са задържани за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик. Разследването спрямо „дуото“ продължава под наблюдение на прокуратурата.