Разгорещен сватбар преспа в ареста и бе глобен с 400 лева след стрелба в Пловдив. Сцените, наподобяващи уестърн филм, са се разиграли преди дни в ромската махала Столипиново.

В разгара на тържеството мъжът, който употребил значително количество алкохол, извадил законно притежавания си газов пистолет и започнал да гърми във въздуха. След четвъртия изстрел притеснените гости подали сигнал до спешния телефон 112.

На място пристигнали полицаи, които усмирили въодушевения сватбар с пищова и го отвели в ареста на Шесто районно. Съставен му бил акт за дребно хулиганство и след 24 часа той бил изправен пред съда.

По време на заседанието в залата били доведени и свидетелите на стрелбата. Те разказали, че преди да започне да пука буйният сватбар  псувал гостите и им се заканвал. Оказва се още, че патроните не били халосни, а газови. След стрелбата мнозина, включително и деца, били обгазени. Познавайки мъжа и лютия ми нрав, те не са посмели да се оплачат на органите на реда и не са депозирали жалба срещу него.

Вече изтрезнял, сватбарят изразил съжалението си за случката. Той е женен, с основно образование и има завиден доход от 2500 лева.  Няма криминално досие и не е бил осъждан до момента.

Заради изредените обстоятелства съдът го наказа само с финансова санкция. Поради опасното деяние и високия му доход, пловдивчанинът бе глобен с 400 лева.

Решението на Районен съд подлежи на обжалване и протест в по-горна инстанция.