Страхливецът, пребил до смърт жена си в Сопот, се появи в съда с тениска с надпис "Be Brave" /Бъди смел!/. Николай Танчев /48/ е обвинен за умишленото убийство на 58-годишната Марияна Кръстева. По делото е установено, че двамата живеели на семейни начала в града. Вечерта на 6 август те отишли на гости на приятел. Там употребили алкохол и между двойката възникнал скандал. 

На 7 август към 2:00 часа тръгнали да се прибират към дома си като по пътя продължили да се карат. В района на стадиона той нанесъл множество удари на жената по главата и тялото и тя изпаднала в безпомощно състояние. Мъжът я изоставил и се прибрал в жилището си.

Окръжна прокуратура поиска мярка за неотклонение "задържане под стража” , тъй като има достатъчно доказателства, че именно обвиняемият Танчев е извършил убийството. Разпитани са 10 свидетели, от които 4 са разказали за поведението и обидните реплики, които е отправял към Марияна. Самият обвиняем пред полицейските служители е направил самопризнания и разказал за побоя. 
 
Според прокурора има вероятност обвиняемият да се укрие. Танчев е съден, често бил в неадекватно състояние, след употреба на алкохол. 
Защитата на Николай смята, че налице има само една експертна справка, в която е установено, че жената е с черепномозъчна травма. "Тази травма може да се е получила при падане, тъй като жената също била употребила голямо количество алкохол. Николай  има постоянен адрес и не би се укрил. Той ще съдейства на производството, също така да добавя, че сам се е предал на полицията", заяви адвокатът му, който поиска "домашен арест" за Танчев. 
 
В последната си дума пред съда Танчев каза единствено "Съжалявам". 
 
Съдът прецени, че искането на прокуратурата е основателно и Танчев трябва да бъде оставен под стража. Според магистратите има шанс Николай да извърши ново престъпление.