Задържаха двама в Пазарджик за притежание на наркотици през изминалото денонощие. Вчера следобед екипи на сектор „Криминална полиция“ при полицейското управление в областния град извършили претърсване в жилището на 36-годишен пазарджиклия. Вътре криминалистите открили два полиетиленови плика с бяло прахообразно вещество на бучки. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на кетамин. 

Снощи на една от улиците в града автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Пежо“. Униформените установили у 21-годишния му водач три пликчета със суха зелена тревиста маса. Оказало се, че става дума за синтетичен канабиноид. И двамата мъже са задържани в ареста на РУ-Пазарджик за срок от 24 часа. Спрямо тях са образувани бързи производства. 

Бързо производство е образувано и спрямо пиян шофьор. На улица в покрайнините на града автопатрул при РУ-Пазарджик засякъл микробус „Мерцедес“. Униформените предприели проверка и установили, че зад волана му е 36-годишен жител на пазарджишкото село Юнаците. Освен това мъжът е тестван с дрегер, като пробата му отчела 2.06 промила концентрация на алкохол.