Собственикът на хотел в Юндола, който работи тайно въпреки мерките и се превърна в депо за дрога, е освободен от ареста. Росен Шондров с прякор Зрънчо, е с наложена мярка за неотклонение „домашен арест”, научи TrafficNews.

Припомняме, че бизнесменът бе задържан при акция на полицията в Пазарджик. Униформени са нахлули в хотел „Родопски изгрев”, където в ресторанта открили синтетична дрога.  По време на претърсването органите на реда открили в кухненския блок към заведението общо 48 топчета с неправилна форма обвити със станиол и 17 полиетиленови пликчета-тип спейсбек. Последвали полеви наркотестове, които реагирали положително на амфетамин и кокаин. Дрогата била скрита в кутия за флакони от ароматизатори.

Освен това по време на акцията, в обектът отново имало клиенти, които ядели и пили, без да са гости на хотелската част. 

Ресторантът, който незаконно работи на метри от полицейско и кметство, се оказа и депо за кока и амфетиПо време на акция снощи, ресторантът отново е бил пълен с клиенти

През изминалата седмица Шондров бил изправен пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Магистратите се смилили над него и постановили „домашен арест”. Само няколко часа, след освобождаването на Зрънчо, домът му се е превърнал в арена на „див купон”, сигнализираха наши източници.

 

„До 6 часа сутринта Росен Шондров и приятелите му „поливаха” завръщането му от ареста. Дори се качваха снимки в профилите на членове от компанията на фона на ракия и мезе”, разказаха запознати. Жители на Юндола добавиха още, че Шондров и друг път е ставал „клиент” на съдебната система.

Медията ни научи, че действително бизнесменът е осъждан за контрабанда на цигари без бандерол.