87-годишен е възрастният мъж, който беше блъснат от автомобил вчера на ул. Димитър Талев в Пловдив, съобщиха от полицията. 

Наш читател ни изпрати и снимка от мястото на инцидента. Катастрофата е станала около 12.40 часа. Тогава пенсионерът е бил блъснат, докато пресичал пътното платно. Той е бил ударен от лек автомобил “Сеат” с 37-годишен водач. Пострадалият е настанен в болница за наблюдение. Шофьорът е тестван за алкохол, резултатът е отрицателен. Продължава работата по изясняване на причините за катастрофата, при която и двамата участници са пловдивчани.

За шофиране в нетрезво състояние в полицията в Хисаря е задържан 58-годишен мъж. Вчера, около 17 часа, Х.М. от село Мътеница бил засечен в града, седнал зад волана на лек автомобил “Фолксваген” с 2,62 промила. Срещу нарушителя е образувано бързо производство. 

През последната седмица няма ден, в който в Пловдив и региона да не е станал пътен инцидент с пострадали. 

Вчера на пътя Пловдив и Пазарджик беше убито 8-годишно момче, което пресичаше пътното платно - ВИДЕО вижте ТУК

Излезе и статистика, според която регионът на Пловдив  е на едно от челните места в страната по пътно транспортни произшествия със загинали или тежко ранени.

"Нареждаме се веднага след София град и останалите големи областни центрове в България, а през последните години, особено през 2015 -та травматизмът при инцидентите по пътищата се увеличи и достигна високите стойности от 2008 година",съобщи инспектор Ботьо Гиргинов от КАТ „Пътна полиция” – Пловдив. 

По думите му, от началото на годината до вчера - 6 юли, на територията на областта са възникнали 508 тежки ПТП-та с 43-ма загинали и 659 ранени, както и над 4000 пътно транспортни произшествия с материални щети. 

Според инспектор Гиргинов, основните причини за тежките инциденти по пътищата са несъобразената скорост, отнемането на предимство, навлизането в насрещно движение, неправилното изпреварване, неспазването на дистанция и употребата на алкохол. В тази насока са и мерките, които предприемат органите на полицията. 

"В унисон с обществените и граждански изисквания за осъществяването на контрол, ежедневно в светлата и тъмната част на денонощието се извършват специализиране полицейски операции на територията на областта", подчерта   Ботьо Гиргинов. 

"Насочваме вниманието и към по-малките населени места, където факторът познанство между хората и полицейските служители играе все още голяма роля върху осъществяването на контрола, като изнасяме полицейски патрули по тези места", разказа още инспекторът от КАТ „Пътна полиция” – Пловдив.

 TrafficNews.bg