Мъжът, който се опита да запали заведение в центъра на Пловдив, застана днес пред съда. Част от заседанието премина в спорове между защитникът на подсъдимия и прокурора, както и отправяне на заплахи от страна на обвиняемия Христов към свидетелите. Поради тази причина само част от показанията на очевидците бяха изслушани.

Припомняме, че Христов е имал спор със собствениците на имота, който се е опитал да запали. В яростта си той взел няколко рекламни брошури, запалил ги и ги пуснал в заведението. Повторил това няколко пъти, докато пердетата на един от прозорците не пламнали. Христов избягал, но не след дълго бил заловен. 

Делото стартира с разпит на свидетеля  Илиян Пенкин, който е бил патрулен полицай по време на случилото се.

Патрулирахме с колегата Станислав Воденичаров и бяхме изпратени по сигнал на даденото заведение. Когато пристигнахме на мястото видяхме, че има следи от опит за палеж. От едната страна найлоновата преграда беше разрязана и бяха вкарани вътре топка вестници , които са горяли. От другата страна на прозорец към офис помещение беше срязан комарника и там беше навряна отново топка вестници , които са горели.” , каза Илиян.

Следващият свидетел Станислав Воденичаров потвърди казаното. 

Последният , който свидетелства пред съда беше Христо Танчев-  полицай , който се е отзовал също на сигнала за палеж.

Познавам обвиняемият ,той е от криминално проявените лица. Преди около две години се случи събитието. Срещу въпросното място забелязахме , че има друго заведение , на което има  камери. От записите се виждаше лице, което прави опит за палеж, като смачква вестници пали ги и ги мушка през прорязаните найлони. Познахме го, защото както казах той е от контингента на районното, в което изпълнявам длъжността си” , разказа Танчев.

След това трябваше друг свидетел да застане на мястото на Танчев и да разкаже своята версия за случилото се, но скандал между прокурора и защитника на Христов - адв. Дуков провали делото.Тогава адвокатът заяви на съда , че иска да напусне заседанието, защото според него прокурора го е лишил от това да задава нормално въпросите си към свидетелите.

Подсъдимият Христов пожела заседанието да се прекрати, докато си намери нов защитник. Така съдът реши, че делото не може да продължи своя ход и го насрочи за края на март , като тогава ще бъдат изслушани и останалите свидетели.