Измамница с няколко криминални регистрации и неин съучастник са задържани от униформените на РУ-Септември. Преди два дни в полицейското управление дошла 56-годишна жителка на септемврийското село Виноградец.

Притеснена тя съобщила, че непозната жена се е свързала с нея по мобилния и телефон. От отсрещната страна започнали обяснения, че на синът и е направена „черна магия“. Непознатата се представила за много веща в това и заявила, че може да развали магията. В противен случай нещо много лошо щяло да се случи.

За целта обаче мнимата врачка поискала от жертвата си сумата от 36 000 лева. Потърпевшата не разполагала с толкова пари и превела първоначално сумата от 250 лева. След това подала сигнал и в полицейското управление в Септември.

За работа по случая бил сформиран екип от криминалисти, които предприели действия по установяване самоличността на „врачката“.

Вчера, в близост до автогарата в град Пазарджик била задържана 31-годишната вчачка от гр.Камено , заедно със съучастника и 31- годишен мъж от гр.Златица. Двамата имали уговорка с жертвата да предаде друга част от исканата сума за разваляне на магията.

Жената е криминално проявена с няколко криминални регистрации. Тя и нейният помагач са задържани в ареста за срок от 24 часа.

При извършените процесуални действия са иззети и веществени доказателства имащи отношение към разследването. Работата с гастрольорите продължава под наблюдението на прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик, води се полицейско производство. 

Изясняват се евентуални други случаи на подобни измами на територията на региона.