45-годишна чирпанлийка държала ножа, с който е извършено убийството в Садово. В четвъртък сутринта 28-годишният Янко Щерев бе заклан пред дома си в Садово. Трагедията се разигра след двудневен скандал между съседи за незаконна бетонна площадка. Асен и Надежда Колеви се скарали със свой комшия, който в сряда налял бетон пред незаконната си къща в ромската махала на градчето. Съпрузите недоволствали, защото решили, че заради площадката пред входната им врата ще се събира вода и улицата ще стане непроходима. В сряда вечерта избухнал сканадал, който след намеса от местната полиция утихнал. На следващата сутрин обаче страстите отново изригнали. Надежда и Асен и съседът се сбили, а Янко се намесил на страната на строителя. В мелето някои от мъжете извадили ножове. Надежда докопала един и го забила в гърдите на младия мъж. Той паднал на земята целия в кръв. Когато линейката пристигнала Янко бил още жив,  но на път за болницата издъхнал от остра кръвозагуба. Докато полицията дойде , роднини на убития потрошили от бой Асен и Надежда. Жената е в болница, а униформени пазят стаята й.

Днес Окръжна прокуратура ще й наложи 72 часова постоянна мярка за неотклонение. 

Янко, когото в родното му Садово наричат Яшара, живее и работи в Дания от няколко години. Младежът не е семеен, но имал приятелка там. Върнал се в България само за ваканция и да си оправи някакви документи.

Надежда и Асен са стари познайници на полицията, двамата имат дела за кражби. В Садово са шокирани от случилото се. „От играчка стана плачка. Момчето си отиде заради две кофи бетон” възмущаваха се днес съседи. В градчето Асен е познат с прякора Джиесема, защото непрекъснато говорел по телефона.

В махалата има засилено полицейско присъствие и жандармерия. Мерките са превантивни, няма никакво напрежение, коментираха от Областната дирекция на полицията. 

TrafficNews.bg