27-годишния Неждет Ахмедов излежава 20 годишна присъда за убийство в Софийския затвор, това обаче не му пречи да има профил във фейсбук и непрекъснато да го обновява. Снимките му по бельо от килията и коментарите за затворническото ежедневие могат да бъдат видени от всеки в интернет. Мехмедов е осъден преди седем  години за убийството на 15-годишния Ивайло в квартал „Редута” в София. Остават му три години и ще бъде освободен предсрочно за добро поведение. Причината за убийството са 700 лева и плик амфетамини. Именно заради тях е възникнал скандалът, причина за жестокия побой, в следствие на който момчето е починало. Репортер на TrafficNews.bg попадна на профила му в социалната мрежа и в продължение на десетина дни ежедневно общуваше с него.

„За кое да съжалявам, че убих човек ли? Всъщност съм правил неща много по-лоши от убийство. Нищо лично ставаше въпрос за пари. Нямам угризения, човешкия живот не струва нищо. Повечето хора са подли, алчни и коварни” е тезата на Неждет, която го спасява от чувството за вина. Макар че  по време на делото отрича  първоначалните си самопризнания. Пред съда твърди, че трима полицаи са го били, за да направи самопризнанията и те не са истински.

Неждет е родом от Търговище. Като дете е бил самотен, родителите му са били разделени. Казва, че децата не си играели с него, защото бил дебел и ги отвращавал. Тренирал е борба и се боксирал на аматьорско ниво. След това е водел наказателна бригада, издирвал дилъри и длъжници. „Биваше ме”, си спомня с носталгия времето  извън решетките. Сега в затвора е самотен, прякорът му е Кучето, други го наричат Единака. Причината за този прякор е, че не общува с никого от останалите затворници.

„ Повечето тук са неграмотни мангали, само хероин им дай. Това ги интересува”, твърди затворникът.Мечтае да се влюби, да види какво е чувството някой да го прегръща. На въпросът как му казват на галено отговаря:

„Никой не ме нарича на галено, защото нямам толкова близки хора. Майка ми преди ми казваше Неши. Смешно нали? Искам да бъда мил, но не мога. Ако някой разбере, че съм мил ще помисли, че съм слаб и така пак трябва да вкарам някой в затвора, което е забавно, но има последствия.”

Затова предпочита хората да го приемат като безмилостен, арогантен и ненужно жесток. Близките му са го посещавали, докато е имал пари и връзки. Сега само майка му идва, но рядко. Интересува се от средновековна история. Като излезе на свобода веднага иска да отиде в сладкарница, както и да разгледа националния исторически музей. След това казва,че ще се напие в някой бар. Това обаче иска да направи с жена до себе си. Гадже обаче от затвора трудно се намира. Твърди, че жените се страхуват от него.  В затвора мобилните телефони са забранени, но явно никой не спазва правилата. Профилът на Неждет в социалните мрежи е общодостъпен, но и това явно не притеснява властите. Не крие и че често пуши марихуана, затова засвидетелстват и коментарите в профила му. 

TrafficNews.bg