Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо мъж на 40 г. Той е предаден на съд за това, че на 07 октомври 2022 г. в гр. Пловдив, е отнел чужди движими вещи – парична сума в размер на 340 лева от владението на 29-годишен мъж, като е употребил за това сила и е извършил престъплението при условията на опасен рецидив.

Пострадалият мъж бил инвалид и се придвижвал с количка. На 7 октомври 2022 г. той отишъл до пощенски клон в гр. Пловдив, за да си вземе пенсията. На мястото се намирал и обвиняемият, който обикалял около хората и просел пари. Когато пострадалият получил пенсията, крадецът тръгнал с него и предложил да бута инвалидната количка до дома му. Той бил видял къде били поставени парите. По пътя спрял и поискал от болния мъж да му даде пенсията. Пострадалият отказал, но обвиняемия насила измъкнал парите от джоба му – 345 лева. Оставил му 5 лева от тях и избягал. Бил подаден сигнал на тел. 112.

Рецидивистът похарчил парите и отишъл при свои познати в близко село. Там се преобразил като се обръснал и подстригал косата си. По-късно е задържан от полицейски служители.

Спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.