Полицейските действия започнали днес след постъпил сигнал в РУ-Елин Пелин, че при извършване на процедура за привеждане в място за лишаване от свобода, служители на съдебната охрана открили в раницата на осъдения наркотични вещества. Веднага на място е изпратена дежурна оперативна група и е извършен обиск на 46-годишния мъж. В пликчета, пришити в презрамките на раницата му, са открити около 200 грама амфетамин, а пликче с около 100 грама изсушена тревиста маса марихуана било намерено в дрехите му.

В рамките на образуваното по случая досъдебно производство криминалистите предприели претърсване в обитавания от него имот в с. Столник. В къщата са намерени и иззети около 2500 грама тревиста маса, разпределена във вакуумирани пликчета, около 30 грама амфетамин, 65 таблетки екстази, електронна везна, самозалепващи пликчета и машинка за вакуумиране. Още 25 канабисови растения в процес на сушене са открити на таванското помещение.

След приключване на оперативната работа с него, 46-годишният мъж е предаден на съдебните власти с оглед привеждането му Централния софийски затвор за изтърпяване на наложената му ефективна присъда – отново за притежание на наркотични вещества.