Срещу парична гаранция от 6 хиляди лева кувейтския гражданин Мустафа Албалуши излезе от ареста, където престоя 4 дни след катастрофа с двама пострадали в Бургас.

Бургаският районен съд пусна 47- годишния чужденец с мотива, че няма опасност да се укрие, бил в постоянни контакти с България, а консулството на арабската държава даде гаранции за него. Освен това се възстановявал след операция преди 3 седмици, съобщава „24 часа“.

На самото съдебно заседание присъства и консулът на Кувейт Саид ал Ансари след като случаят стигна до дипломатическата мисия у нас. Кувейтците се подразниха, че сънародникът им е вкаран в ареста заради катастрофата, без да е доказана вината му.Автопроизшествието стана на 20 август на улиците "Даме Груев" и "Лазар Маджаров", където при ляв завой Албалуши блъсна с мерцедеса си моторист и приятелката му.

При удара бяха ранени 18-годишният Драгомир Димитров и връстницата Анастасия Николов, на която бе счупен носа и претърпя две лицево-черепни операции, а в понеделник й предстои трета. В съда Албалуши заяви, че иска да помогне на момичето. Според консула Ал Ансари, който се яви в съда като свидетел, съгражданинът му имал виза за пребиваване в България до 2020 г. Работил в кувейтска телевизия на заплата от 3000 евро. Заради ареста му в Бургас се наложило да пращат писмо до родината му, за да не загуби работата си.