С медицинска маска и качулка се появи в съда в Пловдив преди минути психиатърът Инна Бончева и категорично отказа да бъде снимана. Тя бе  с обувки Desigual, които според запознати струват около 400 лева. Съдът обяви 40 минути почивка, за да се запознае с материалите по делото.  

Припомняме, че д-р Инна Бончева бе задържана в сряда при операцията на Икономическа полиция и ДАНС  за източване на половин милион лева от Здравната каса. Лекарката изготвяла комплекти фалшиви документи, с които здрави пациенти са получавали изключително скъпи лекарства за лечение на параноидна шизофрения. 

Тези лекарства се изплащат от Здравната каса, като цената им е между 700 и 900 лева. Вземала е ампулите чрез подставени лица, а след това лекарствата са продавани  на черния пазар за 300 лева. 

Схемата е стартирала през януари 2017 година. До този момент са разпитани 80 свидетели, иззети веществени доказателства, ампули, компютърни конфигурации. Според събраните доказателства 52 лица, които според документите са били уж нуждаещи, са получавали тези лекарства. Разследването показва, че тези хора не знаят за тези лекарста, не са били на преглед, нито  познават психиатъра. Част от пациентите са били в чужбина, когато по документи уж са били на лекар. Други имат психични заболявания, но се лекуват с други медикаменти.

Очаквайте подробности!

Психиатърът Инна Бончева е арестувана за схемата с източването на Здравната касаДокторката е в Черния списък на лекарите заради арогантно поведение

Д-р Герев след скандала с източените 500 000 от НЗОК: Трябва да се отнемат правата на лекаряПловдивският психиатър разкрива схемите, по които могат да се правят злоупотреби с обществен ресурс