*МОЛЯ ВИ НЕ ХОДЕТЕ при д-р Инна Бончева - психиатър в гр. Пловдив. В разрез с всички закони за психичното здраве и отношението към пациента тази госпожа се държи непрофесионално и далече от хуманността, която е нужно да носи човек, посветил се в професията на лекаря, а в частност занимаващ се с психиката(душата) на човека! Срам ме е, че в България има подобни лекари. Пожелавам на всички никога да не попадат на подобен.

п.с. Не изключвам вероятността да е помогнала на много хора, но смятам, че въпреки това е срам за професията си! Не разказвам конкретно случая, защото е подобен на много... грубо отношение, арогантно и незачитащо пациента, мисля, че това говори достатъчно!

*Дори да е единствения доктор не поемайте този риск.Прави се на много компетентна но нищо не разбира.

Тези две мнения са във форума Черен списък на лекари в България и касаят пловдивския психиатър Инна Бончева. Тя е задържана при операцията на Икономическа полиция и ДАНС  във връзка с разкрита схема за източване на половин милион от Здравната каса. Лекарката изготвяла комплекти фалшиви документи, с които здрави пациенти са  получавали изключително скъпи лекарства за лечение на параноидна шизофрения.  Тези лекарства се изплащат от Здравната каса. Чрез посредници лекарят е получавал ампулите от аптеките, а след това ги продавал на черно, съобщи директорът на ОД МВР ст. комисар Йордан Рогачев. 

Схемата е стартирала през януари 2017 година. До този момент са разпитани  80 свидетели, иззети веществени доказателства , ампули, компютърни конфигурации. Според събраните доказателства 52 лица, които според документите са били уж нуждаещи, са получавали тези лекарства.  Разследването показва , че тези хора не знаят за тези лекарста, не са били на преглед, нито  познават психиатъра. Част от пациентите са били в чужбина, когато по документи уж са били на лекар. Други имат психични заболявания, но се лекуват с други медикаменти.

Схемата е в изключително големи мащаби и на виновния лекар предстои да бъдат повдигнати обвинения за измама, като наказанието ,което го очаква е между 1 и 8 години затвор. Говорителят на Районна прокуратура  Атанас Илиев заяви , че предстои да бъде повдигнато и второ обвинение за съставяне на документи с невярно съдържание, тъй като в кабинета на лекарката е открит силиконов печат на Здравната каса. 

 Една ампула струва между 700 и 900 лева. На черно се продава за 300 лева. 30 лева оставали за "мулето", което получавало лекарствата от аптеката, а останалата сума прибирала лекарката. 

Инна Дончева е работила В УМБАЛ "Свети Георги", а след като напуска открива частна лекарска практика. Кабинетът й е на бул. "Васил Априлов" в Пловдив. 

Мегасхема: Пловдивски психиатър източил 500 000 лева от Здравната каса с фалшиви рецептиСхемата действала от 2017 година, разкрита е при операция на ДАНС и Икономическа полиция