Прокуратура внесе в съда искане за постоянен арест за бащата на 19-годишния шофьор, предизвикал смъртоносна катастрофа на бул. „Марица – Юг“. Дебелаков е обвинен за предоставяне на автомобила на неправоспособен шофьор, като от това са произтекли тежки последствия - смъртта на двама души. 

Според прокуратурата бащата на шофьора на автомобила Огнян Дебелаков носи солидарна отговорност със сина си за извършеното престъпление. Именно затова законът предвижда еднакво тежко наказание и за двамата - от 5 до 20 години затвор. Размерът на евентуалната присъда може да нарасне, тъй като се оказва, че  Огнян е бил пиян.

Припомняме, че във фаталната нощ управляваният от Огнян "Опел" модел "Корса" се забива в стълб, а при тежкия удар на място загива 19-годишният Петър. Ден по-късно бе открито тялото на 16-годишният Жанет, паднало на брега на река Марица. 

Смазаната кола е прехвърлена на бащата от предишната ѝ собственичка, като жената също е била задържана. Минути преди трагедията лично родителят е дал ключовете на синовете си. Според съседи това станало по време на веселие в ромската махала "Столипиново", а всички присъстващи на празника били солидно почерпени. 

 

Извадиха от Марица обезобразеното тяло на загиналия 16-годишен младеж в ПловдивДвама загинаха, а други двама са в болница след жестоката катастрофа на бул. „Марица – Юг"

Загиналите в мелето в Пловдив цяла вечер купонясвали на ромска сватба, виновният водач се подобряваНито близнаците, нито баща им са имали шофьорска книжка