Прокуратурата протестира гаранцията на мъжа, дал мотора си на непълнолетния Джем, с който бе пометена жена в Долни Воден. Това съобщиха от държавното обвинение.

Припомняме, че мъжът, предоставил мотоциклета на Джем - получи мярка за неотклонение "гаранция" в размер на 2 000 лева. Той бе е привлечен като обвиняем и за това, че на 22 май 2020 г. в Асеновград е подал на тел. 112 невярна информация за противозаконно отнет мотоциклет „Хонда“. Свидетел в залата е заявил, че асеновградчанинът много настоявал Джем да вземе мотора, като му казал, че го е купил специално заради него. 

Според протеста на прокуратурата, така той е създал необходимите предпоставки Джем  да причини пътнотранспортното произшествие, като престъплението е със завишена степен на обществена опасност.

Освен това, след като разбрал, че непълнолетното момче е катастрофирал и ударил пострадалата жена, обвиняемият е направил опит да прикрие съпричастността си към извършеното престъпление против транспорта, като е извършил и друго - обадил се на тел. 112 и подал неверен сигнал, за това, че му е бил отнет мотоциклета.

Поради тези изложени обстоятелства, Районна прокуратура – Асеновград смята, че е налице опасност мъжът да извърши друго престъпление, ако спрямо него не бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, поради което днес внесе.

Районен съд – Асеновград взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 17-годишния Джем Кадир.

Джем- Малкия Кошмар или защо кошмарите се превръщат във фатална реалност

17- годишен рецидивист без книжка прегази жена в Асеновград и избяга

Бащата на 17-годишния Джем: Моля се блъснатата жена да оздравее, но синът ми не е рецидивист